ke - la, su
TAITEEN VERKKOKAUPPAAN

Katja Kotikoski

Katja Kotikoski
22.04.2024
09.06.2024
Katja Kotikoski - PUISTOSSA | I PARKEN | IN THE PARK

“Näkymä kotini ikkunoista vieressä sijaitsevaan puistoon vie minut usein ajatusmatkalle maailmaan, missä puisto edustaa pysyvyyttä ja rauhaa. Puiston vanhat puut ja niiden tuulessa heiluvat oksat toivottavat tulijan hiljaisesti tervetulleiksi omalla lempeällä tavallaan. Mielikuvissani makaan puiston nurmella selin kasvot taivasta kohden, taivaalla ohi leijuvia pilviä tarkkaillen. Tai kuljen hitaasti paljasjaloin ympäriinsä puiston kasveja ja eläimiä tutkien. Auringon säteet suodattuvat puiden lehtien lomasta luoden valon ja varjon leikin. Pysähdyn ja hengitän syvään” Katja Kotikoski tunnelmoi näyttelyn teemaa, jonka innoittaja puisto on.

Teosten aiheet liittyvät puistoon, josta on tullut Kotikoskelle merkityksellinen. Abstraktien muotolaatoista koottujen teosten yksittäiset laatat ovat verrattavissa siveltimen vetoihin, jotka yhdessä synnyttävät värikkään ja yksityiskohtia täynnä olevan pinnan. Kotikosken kiinnostus lasitteisiin ja väreihin, näkyy niiden runsaudessa. Lasitteet ovat suurimmaksi osaksi myös hänen itsensä suunnittelemia ja valmistamia. Teosten värien käyttö, visuaalinen minimalismi sekä keramiikan käyttö teosten materiaalina yhdistää spontaanisti taiteen, muotoilun ja käsityön.

Svenska Kulturfonden on tukenut Katja Kotikosken työskentelyä. Työskentelyjakson aikana Kotikoski on mm. kehittänyt tekstuuri- ja efektilasitteita, joita hän on käyttänyt uusissa teoksissaan.

SAMALTA TAITEILIJALTA
UUDET