ons - lör, su
KÖP KONST PÅ WEBBEN

Mikaela Jaanti

Mikaela Jaanti
22.04.2024
09.06.2024
Mikaela Jaanti - Månadens unga konstnär

En serie på åtta akrylmålningar behandlar och utforskar vårt förhållande till hemmet. Betydelsen av hemmet som en andra hud mitt i kriser. Vad är ett hem, vad gör ett hem till ett hem. Bär vi vårt hem i våra hjärtan och vad är dess betydelse som vårt skyddsrum eller som en plats att försvinna och gömma sig i.

Utställningen behandlar hemmets betydelse i en bredare – även abstrakt skala – och reflekterar djupare över vår relation till platsen och tiden som kroppen och sinnet upplever och söker vår plats i universumet. Verken i utställningen förenas av tanken av en annan hud, rum eller känsla där du kan andas fritt och vara dig själv. Verken utforskar också det mänskliga och naturanknytning; precis som vår hud skyddar oss, växtlighet och skogen är våra lungor och skydd, på sätt och vis vårt andra skinn.

Varje verk i utställningen förknippar sig till ett tema i hemmet, dessa är anslutning, integritet, identitet, känsla, paus, doft, säkerhet och utrymme. Dessa teman framgick av intervjuer gjorda för utställningen 2023.