Vi har undantagsvis stängt
KÖP KONST PÅ WEBBEN

Vilma Calderón

Vilma Calderón
10.04.2024
12.05.2024
Vilma Calderón - Backstage Pop-up

Vilma Calderón (1993) är en självlärd konstnär som är född i Tammerfors och verkar i Pirkkala.

”Jag har ägnat mig åt konst på egen hand hela mitt liv, men det var först som vuxen som jag hittade min egen riktning inom stillebenkonsten. Visuell estetik har alltid varit viktigt för mig och jag tog examen som inredningskonstnär från Tavastia yrkeshögskola 2013, efter vilket jag arbetade nästan 10 år som visual merchandiser inom klädbranschen.

Min konst är fylld av färg, ögonblick och roliga detaljer. I min konst speglar jag mitt eget liv och mina känslor, som vem som helst kan relatera till. Min målningsteknik är mycket naivistisk och tydlig. Jag använder akrylfärger i mina verk för att skapa tydliga former och klara färger.

Life Lately

Utställningen berättar om konstnärens senaste känslor, kampen för att hitta sig själv och sina egna känslor. Vardagliga ämnen vävs samman på ett färgglatt sätt i verken, även om inte alla ämnen är nödvändigtvis så glada.

Syftet med verken är att väcka glädje hos betraktaren med sina färger, men också att få dem att fundera över dess djupare innebörd.

Vad betyder verket ”Three times microwaved coffee”? Eller ”My kindness on a platter”? Var och en kan fundera över hur de skulle relatera till sitt eget liv.

Alla verk är utförda med akrylfärger på duk och målade år 2024.