Ke - la, Su
kaikki tapahtumat

Sari Bremer

Sari Bremer
21.04.2022
05.06.2022
Sari Bremer - 3 x Bremer

Toteutan taiteellista visiotani metalligrafiikan menetelmällä, joka mahdollistaa laajan ja ainutlaatuisen kuvallisen ilmaisun. Kuvieni teemoissa kudon yhteen luonnon kauneuden ja siellä piilevät vaarat, sekä pohdin paikkaamme kosmoksessa. Kauneus ja epäjärjestys niin ihmisissä kun luonnossa käyvät jatkuvaa mittelöä.

Teoksieni kuvakieli on sadunomainen ja toivon, että sekä aikuiset että lapset voivat löytää niistä itselleen merkityksiä. Tavoitteenani on, että katsoja kokee elämyksen, joka tarjoaa pakopaikan todellisuudesta ja pakottaa kohtaamaan sen. Piirrän kuvissani tutun ja tuntemattoman raja-alueita.

Yhden teoksen aihe saattaa esiintyä toisessa kuvassa eri näkökulmasta. Lähtökohta ei ole lineaarinen tarina, vaan enemmän piilojuoni, jossa joko huomaa eri teosten yhteyden tai sitten ei. Kyse on tavallaan leikistä, missä yhdestä kuvasta saattaa löytää piilotettuja tasoja, joita toinen teos saattaa avata tai valottaa.
Kuvien esteettisyys ja toisaalta jännitteinen tunnelma antavat alaa tarinalle, jonka katsoja voi itse punoa. Tärkeä osa teoksiani on leikillisyys ja maustan dramaattiset kuvani huumorilla. Mikään ei ole ihan sitä miltä se ensiksi näyttää̈, ja kuviini saattaa piiloutua usean tarinan säikeitä.

Haluan myös omalla työlläni ylläpitää metalligrafiikan perinnettä, joka mahdollistaa laajan ja samalla täysin ainutlaatuisen kuvallisen ilmaisun.

Teokset ovat tehty monivärimetalligrafiikan menetelmällä, jossa kuva syövytetään 2-3 kuparilevylle, joista se painetaan paperille. Lopullinen työ muodostuu, kun useampi kuparilevy painetaan yhdelle paperille päällekkäin. Teen kaikki metalligrafiikan vedostukseni itse, sillä tämä on tärkeä osa luomisprossia, joten jokaisessa vedoksessa on hieman variaatioita.