Ke - la, Su
kaikki tapahtumat

Gina Salaris

Gina Salaris
21.04.2022
05.06.2022
Gina Salaris - Myötätuulessa

Gina Salariksen kolmas yksityisnäyttely Gumbostrandissa koostuu uusista lasitöistä, joissa hän käsittelee ihmisyyttä. Ginalle tärkeitä aiheita ovat kuulluksi ja nähdyksi tuleminen. Osalla teosten hahmoilla on kultaiset korvat koska niiden tarkoitus on osoittaa, kuinka merkittävää on kuulla asioita oikein, kääntää epämieluisat ja vaikeat asiat positiiviseksi voimavaraksi.

Gina jatkaa aiheiden käsittelyä futuristinen jänishahmon kautta.

”Jäniksen tunnistettavuus ja kerrokselliset merkitykset kiehtovat. Hahmoilla on kultaiset korvat koska ne kuulevat vain hyviä asioita ja haluavat viedä positiivista sanomaa eteenpäin. Toiset ovat jo matkalla maailmalla, osalla on selkeä sanoma. Kauneutta on kohdata elämä sellaisena kuin se on ja nähdä siinä sen arvo.  Jänikset haastavat meitä myös löytämään itsestämme uinuvat intohimot sekä vapauden olla aidosti.”

Teokset ovat valmistuneet käsityönä, perinteisin lasintyöstämenetelmin: puhaltamalla, valamalla ja muovaamalla. Lasin pintaa on työstetty kaivertamalla, hiekkapuhaltamalla, hopeoimalla ja kultaamalla. Teosten valmistusprosessi on pitkä ja vaatii ajan lisäksi joukon muita ammattilaisia. Gina työskentelee Nuutajärvellä yhdessä verstaikkonsa kanssa. Yhteistyö samojen lasinpuhaltajien kanssa on jatkunut pisimmillään jo parikymmentä vuotta.

Uutena materiaalina lasin rinnalle Gina on tuonut kierrätetyn betonin. Betonissa häntä kiehtoo sen rouhea sekä samalla sileä ja lämmin tuntu.

Myötätuulessa -näyttely esittelee 12 uutta teosta, jotka ovat valmistuneet keväällä 2022. Näyttely kokoaa yhteen iloisen ja hulluttelevankin kokonaisuuden erilaisista tarinoista hahmojen takaa. Hyväntuuliset matkakumppanit kutsuvat sinut poimimaan omasi ja antautumaan seikkailuun.