Olemme avoinna myös itsenäisyyspäivänä
TAITEEN VERKKOKAUPPAAN

Carolina von Schantz

Carolina von Schantz
30.10.2023
07.01.2024
Carolina von Schantz - Light and Color

”Näyttelyssä olen keskittynyt maalauksen peruselementteihin kuten valoon ja väriin. Minua kiinnostaa ajatus siitä, että hyvinkin pienikin kohta valoa tai väriä muuttaa työn dynamiikkaa oleellisesti. Entuudestaan tuttua aihemaailmaa olen halunnut syventää uusien väri ja valokontrastien kautta. Erityisesti minua on kiehtonut ultramariinin sininen ja sen tuomat haasteet.”

Von Schantzin teosteni lähtökohta on usein itse otettu valokuva tai luonnos teemasta, joka vaatii paneutumaan. Hän tallentaa kukkia, kasveja, puita, niiden muotoja, heijastuksia ja värejä. Taiteilijaa kiinnostavat rehevät maisemat, arvoitukselliset kukat ja vanhat puut, joissa näkyy eletty elämä. Energiset kukka- ja maagiset maisemamaalaukset muistuttavat katsojaa elämän ja kauneuden katoavaisuudesta. Taitelija ikuistaa ne valon, varjon ja viivan kautta, joka vaatii häneltä keskittymistä ja pitkäjänteisyyttä.

”Maalaan saavuttaakseni hetkiä, joissa maalaamisen flow alkaa muuttaa työn suuntaa. Niissä hetkissä viiva löytää paikkansa ja kuva alkaa tehdä itseään. Silloin käsillä on myös illuusio vapaudesta. Maalaamisesta tulee energistä ja kiehtovaa.”

SAMALTA TAITEILIJALTA
UUDET