ke - la, su
TAITEEN VERKKOKAUPPAAN

Jan Neva

Jan Neva
28.08.2023
29.10.2023
Jan Neva - Katoava kauneus

Taiteilija Jan Neva

Olen Suomalainen taidemaalari, joka on erikoistunut virallisiin tilausmuotokuviin. Valmistuttuani Suomen kuvataideakatemiasta kuvataiteenmaisteriksi vuonna 2000 lähdin täydentämään opintojani maailman vanhimpaan yhtäjaksoisesti toimineeseen taideakatemiaan, Pietarin Repin-Instituuttiin. Sain siellä klassisen taidekoulutuksen maalaukseen parhaiden pedagogien ohjauksessa. Kuulun myös kuvataiteilijamatrikkeliin.

Sen jälkeen olen toiminut taidemaalarina 20 vuotta tehden lukuisista suomalaisista vaikuttajista muotokuvia. Taiteilijaurani on ollut kansainvälistä ja minut on palkittu pohjoismaisessa muotokuvakilpailussa: ”Portrait Now” The Museum of National History at Frederiksborg Castle.

Taiteilijana minua kiinnostaa vuoropuhelu klassisen taiteen ja nykytaiteen välillä. Jatkan maalauksen perinteen uudelleenkirjoittamista teoksissa, joissa kuvaan ajan ja olemassaolon katoavaisuutta. Taiteen historiassa katoavaisuutta on aina ikuistettu maalauksiksi ja veistoksiksi. Teoksista on tullut osa kaanonia, länsimaiden sivistyksen historiaa, jota säilytetään ja suojellaan museoissa. Minua kiehtoo ikuistaa se, mikä on meille kaunista ja arvokasta. Haluan tuoda teoksissani esiin ajan armottoman luonteen: lopulta materiaalinen todellisuus hajoaa tomuksi ja kaikki katoaa ajan suureen tuntemattomaan.

SAMALTA TAITEILIJALTA
UUDET