Vi har öppet även på självständighetsdagen
KÖP KONST PÅ WEBBEN

Carolina von Schantz

Carolina von Schantz
30.10.2023
07.01.2024
Carolina von Schantz - Light and Colour

”I mina arbeten på utställningen har jag fokuserat på måleriets grundelement såsom ljus och färg. Jag är fascinerad av hur en liten detalj av ljus eller färg väsentligt kan förändra målningens dynamik. Jag har strävat efter att fördjupa mina ofta förekommande motiv med hjälp av nya färg- och ljuskontraster. Jag har varit särskilt fascinerad av ultramarinblått och de utmaningar som färgen medför.”

I sina arbeten utgår von Schantz ofta från ett foto som hon tagit själv eller ett utkast vars tema hon utvecklar. Hon avbildar blommor, växter, träd som reflekterar färger. Hon är intresserad av frodiga landskap, hemlighetsfulla blommor och gamla träd ärrade av livet. Målningarna med energiska blommor och magiska landskap påminner betraktaren om livets och skönhetens förgänglighet. Konstnären förevigar dem med skiftningar mellan ljus och skugga och linjer som kräver koncentration och tålamod.

”Jag målar för att nå ett tillstånd där måleriets flow börjar förändra arbetets riktning. Då hittar linjerna sin plats och bilden börjar skapa sig själv. Det ger en illusion av frihet. Målandet blir energiskt och fascinerande.”

SAMALTA TAITEILIJALTA
UUDET