fbpx
Menu

27.3.2020–31.5.2020

Vincent Bakkum
Niels Haukeland
Mirja Ilkka
Rasmus Nora
Milla Vaahtera

 

Vincent Bakkum: No Dish

Vincent Bakkum on itseoppinut taiteilija ja entinen kansainvälinen malli. Kahdeksan vuotta sitten Vincent palasi kotimaahansa Hollantiin ja sen jälkeen hänen uusia töitään on nähty Suomessa harvakseen. Bakkumin maalauksissa on aina läsnä kauneus ja estetiikka. Kymmenen maalauksen sarja No Dish kuvaa erilaisia porsliinilautasia, joiden pinnassa esiintyvät koristemaalaukset ovat kuin maalaus maalauksen sisällä. Muraalimaalausten ja taulujen lisäksi Vincent on myös viimevuosina työskennellyt kirjottamisen parissa ja palannut mallin töiden pariin.

Niels Haukeland: Maalauksia

Norjalais-syntyisen ja Sipoolaistuneen taitelijan Niels Haukelandin näyttely Maalauksia on Haukelandia parhaimmillaan. Kevät tulee auringonsäteiden ja luonnon puhkeamisen myötä. Näin esiintyvät myös Nielsin teokset. Haukelandin kirkkaan puhtaat värit ja hänelle tyypillinen keltainen ovat aina mukana hänen energisissä maalauksissaan.

Mirja Ilkka: Yövuoro

Kauneudesta ajassa taaksepäin pääsemme tutkimalla taitelija Mirja Ilkan töitä. Utuisen savunharmaat Ilkan työt ovat taitavan kevyistä pensselin vedoista koostuvat luonnonmaisemat ja kasvit. Teossarja Yövuoro on kirjaimellisesti syntynyt yöllä. Kiireisen viimevuoden päivät eivät aina riittäneet maalaamiselle, sillä Ilkalla oli viime vuonna neljä yksityisnäyttelyä sekä yksi museonäyttely Etelä-ruotsissa

Rasmus Nora: Apparitioner

Ilkan töille vastapainoa katsojalle tuo Rasmus Noran yksityiskohtaiset maalaukset. Nora maalaa potrettimaalauksia hänen tuntemistaan henkilöistään, jotka ovat puettu historiaan. Romantiikan aikakauden maalaus ja otokset nykypäivästä yhdistyy taitavasti Noran töissä. Näyttelyn nimi – Apparitioner (Ilmestyksiä) viittaa myös johonkin hieman uskonnolliseen.

Milla Vaahtera: Dialogi

Muotoilija ja taiteilija Milla Vaahtera on tunnettu tilallisista korumaisista teoksistaan. Teokset koostuvat mobileista, stabiileista, vapaasti puhalletusta lasista ja messingistä. Teokset syntyvät intuitiolla ja lähes symbioottisen työskentelysuhteen kautta Nuutajärveläisten lasinpuhaltajien kanssa. Melkein jokainen lasikappale on Vaahteralle onnistunut, myös ne epäonnistuneet, joita puhaltajat eivät kelpuuttaisi. Vaahtera on esillä uudella Dialogi kokonaisuudellaan, joka kostuu 12 uniikista työstä.