fbpx
Menu

26.2.–18.4.2021

Anita Jensen
Helmi Remes
Natalia Ruth
Tiina Suikkanen
Jukka Tuominen

Anita Jensen – Japanomaanin muistelmat

“Töissäni korostuvat voimakkaana ajan hetkellisyys, deformaatio ja japanilaisen kauneuden muodot monine variaatioineen. Työskentelyni sisältää uusia näkökulmia länsimaiseen ja japanilaiseen kuvataiteen esitysmuotoihin, tekniikoihin ja materiaaleihin valokuvataiteen ja grafiikan alueella. Japanilainen estetiikan ilmenemismuotoja, käsitteistöä ja termistöä omasta lähtökohdistani uudelleen tulkitseva kuvamaailmani on saanut kiinnostavia ulottuvuuksia kun siinä yhdistyvät japanin vuosisatoja vanhat esitysmuodot ja materiaalit, kaikkein uusimpiin taidegraafikoiden ja valokuvaajien käyttämiin tekniikoihin ja materiaaleihin nykypäivässä. Tämä kaikki avaa runsaasti uusia mahdollisuuksia tulevaan ja näkökulmia menneeseen.”

Helmi Remes – Aamuin ja illoin, päivin ja öin

Aamuin ja illoin, päivin ja öin näyttely esittelee lasitaiteilija Helmi Remeksen uusimpia teoksia maiseman kokemisen teemalla. Näyttelyssä on esillä teoksia jotka on valmistettu Riihimäellä Lasismin lasistudiossa useamman lasialan ammattilaisen yhteistyönä. Remes on koulutukseltaan lasi- ja keramiikka-alan muotoilija sekä lasinpuhaltaja, hänen töitä on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä niin Suomessa kuin Euroopassakin.

Natalia Ruth – Fraktaali

“Olen jo monia vuosia tehnyt koruja helmistä. Rakastuin siemenhelmiin heti kun näin niitä. Minusta oli suorastaan taikuutta luoda hienoja rakenteita näistä pienistä helmistä. Yhdistän erilaisia tekniikoita ja erimuotoisia, -kokoisia ja -värisiä helmiä ja luon niistä taideteoksia. Teen nykyaikaisia, moderneja koruja käyttäen vain todella korkealaatuisia helmiä, peyote ja herringbone tekniikoita hyödyntämällä. Kaikki koruni ovat 100 % käsityötä; tekniikka on monimutkaista ja helmien sitominen oikeaan muotoonsa vaatii luovuutta, ammattitaitoa ja suurta kärsivällisyyttä.”

Tiina Suikkanen – Hereillä kuin unessa

“Tämän näyttelyn työt ovat syntyneet vielä tavallista eristäytyneemmissä oloissa. Näen paljon unia, joista osasta jää muisto kuin oikeista tapahtumista. Joskus maalatessani tuntuu kuin en olisi aamulla herännytkään vaan olen unessa ihan omassa todellisuudessani. Maalaukseni pohjautuvat ottamiini valokuviin, joita yhdistelen toisiinsa ja pyörittelen mielikuvitukseni kautta, kunnes ne kertovat jonkin pienen tarinan. Ehkä nämä maalaukset ovat eräänlaisia valveunia, tosipohjaisia mutta hieman vinksallaan. Annan teoksissani mieluiten tilaa luonnolle. Kasvit, linnut ja hyönteiset ovat kertomusteni pääosissa. Omat huonekasvini ja pieni puolivilli puutarhani ovat tärkeimmät inspiraation lähteeni.”

Jukka Tuominen – Kuuntele hiljaisuutta

“Gumbostrandiin olen maalannut sarjan ”pieniä” maalauksia. Taitelijana olen tarinankertoja ja töissäni on yleensä luonto vahvasti mukana. Minua viehättää pohjolan niukka värimaailma, sen kasvun rytmi. Valon ja vuodenaikojen voima ja niiden erilaisuus. Luonnon herääminen ja sen vihreä aalto. Hiljaisuus ja sen värikäs kuihtuminen. Lepo ja harmaa melankolia. Maalauksissani on usein mukana symbolisia ja graafisia elementtejä. Tähän sarjaan löysi tiensä myös erilaiset labyrintit. Minulle labyrintti on etsimistä ja löytämistä. Se on haasteiden voittamista, vääriä valintoja. Se on periksiantamattomuutta vaikeissakin umpikujissa, se on tunne, tieto, turvallinen lupaus ulospääsystä. Mielestäni labyrintti kuvaa jollain tavalla myös tätä aikaa.”