fbpx
Menu

17.1.2020–22.3.2020

Kaj Ard
Kirsi Kuronen
Satu Laurel
Jenni Vakkilainen
Ryhmänäyttely Lasinkierre

Gumbostrand Konst & Formissa avautuu 17.1.2020 vuoden ensimmäinen näyttelyanti. Näyttelyyn osallistuu neljä taiteilijaa omilla näyttelykokonaisuuksilla sekä lasiteoksia esittävä ryhmänäyttely.

Kaj Ard: Within

Monelle tuttu hankolaistaiteilija Kaj Ardin näyttely Within kostuu abstrakteista teoksista, joissa on puuterimainen pinta. Ardinin teokset rakentuvat kiinnostaville struktuurimaisille pinnoille, jossa ajan kulku ja patina saa näkyä.

Jenni Vakkilainen: Memory Game

Hattaramaisista ja suurikokoisista teoksistaan tunnetun Jenni Vakkilaisen näyttelyssä Memory Game on kymmenen upeaa uutta teosta, joissa pilkahtelee viestejä ja muistoja tiedostamattomuudestamme.

Satu Laurel: Salainen, kadotettu, kaukainen

Satu Laurel maalaa lähes fotorealistisia kasvitauluja näyttelyssään Salainen, kadotettu, kaukainen joissa kasvin kosteus ja vehreys on lähes kosketeltavissa. Laurelin töissä on valokuvamaisuudelle myös kääntöpuoli, satumainen fantasia tausta.

Kirsi Kuronen: Tunteita

Kolmiulotteisuus astuu tilaan Kirsi Kurosen keraamisten ihmishahmojen myötä, joissa kasvot, kehonliikkeet ja asennot ovat kaikilla omanlaiset. Käsinrakennettuja keraamisia teoksia yhdistää nimi Tunteita.

Ryhmänäyttely: Lasinkierre

Ryhmänäyttelyssä Lasinkierre teokset ovat syntyneet Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön järjestämässä Lasiakatemiassa. Akatemiajaksolla keskityttiin muotoilijan ja lasinpuhaltajan väliseen yhteistyöhön. Jaksolle valitut työskentelivät teemanaan filigraanilasi. Yksi Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiön tehtävistä on edistää lasinvalmistuksen perinteen jatkumista ja uudistumista Suomessa ja Nuutajärven kulttuurihistoriallisessa kylässä. Näyttelyssä myytyjen teosten hinnasta 10% osoitetaan säätiön tukemiseen.

Näyttelyssä ovat mukana: Laura Aalto-Setälä, Helmi Remes, Jenni Sorsa, Matti Vilppula sekä Tatu Vuorio.