fbpx
Menu

5.6.–30.8.2020

Erika Adamsson
Elin Muren
Suvi Nurmi
Gina Salaris
Carolina von Schantz

 

Erika Adamsson – Happy Days

Alumiinilevy maalausten pohjana saa maalaukset hohtamaan kalpeaa valoa. Maalaustyöskentelyssäni sivellin, lasta tai käsi liukuu pitkin pintaa ja pyrin välittömään ja rentoon väri-ilmaisuun. Minua kiinnostaa loputtomasti ihmisen ilmeet ja henkilöt erilaisissa tunnelmissa. Esillä olevassa näyttelyssäni olen kuvannut tunnelmia, joissa on nostalgian ja kaipauksen kipeä vivahde. Lomamatkan tyhjät rantatuolit, lapsuuden kesä tai valon leikki kasvoilla kertoo hetkistä, joissa aika on kiitänyt ohi ja joihin takerrumme muistoissamme.

Elin Muren – Botaaniset tunteet – kasvu, katoavaisuus, toivo

Tässä näyttelyssä minun intohimoni yhdistyvät – maalaamisen prosessi ja sisäinen ”kukoistava” maisemani. Botaaniset tunteet kertoo kasvusta ja katoavaisuudesta. Se on muistutus elää hetkessä, ja nähdä suurta pienissä asioissa. Se on toivo paremmasta tulevaisuudesta hauraalla planeetallamme. Se on kiitos, erityisesti hänelle, joka aina hävisi isosiskolleen asetelmakilpailuissa kauan sitten.

Suvi Nurmi – Nouse lentoon ja liidä

Työskentelyssäni kierrätysmateriaalin määrän rajallisuus luo haasteita mutta tuo mielenkiintoa tekemiseen. Teen luonnoksia piirtämällä, mutta hyvin usein luonnostelen myös sanoilla ja tajunnanvirran omaisilla kirjoituksilla. Käytettävissä oleva materiaali, viime kädessä määrittelee, millainen hahmo luonnoksista syntyy. Teosten tekeminen onkin hyvin intensiivinen ja vuorovaikutteinen prosessi. Valjastan ajatuksen ikään kuin valjastaisin hevosen ja kun meno käy tasaiseksi, päästän irti ohjaksista. Samoin kuin hevonen osaa itsekseen kotiin, teos osoittaa tien haluamaansa lopputulokseen.

Gina Salaris – Rohkea loikka

Gina Salariksen näyttely koostuu uusista futuristisista jänishahmoista, jotka houkuttelevat vapautumaan. ”Jänikset muistuttavat ja haastavat löytämään itsestämme uinuvat intohimot ja vapauden olla aidosti” Hahmoilla on kultaiset korvat koska ne kuulevat vain hyviä asioita ja haluavat viedä positiivista sanomaa eteenpäin. Osa hahmoista on matkalla maailmalle, osalla on selkeä sanoma”. Teos syntyy ensisijaisesti tunteesta ja sanomasta – ilman tunnetta se on vain materiaa vailla merkitystä. Lasinvalmistuksen tekniikat ovat instrumentti, jolla haluttu lopputulos ja mielikuvitusta herättelevät tuntemukset visualisoidaan.

Carolina von Schantz – In the Air, on the Ground

Tärkeintä on liike: liike kun maalaan, orgaaninen viiva, valon ja varjon flow, oma keho osana isoa kangasta. Teosteni lähtökohta on usein itse otettu valokuva tai luonnos teemasta, joka vaatii paneutumaan. Tallennan kukkia, kasveja, puita, niiden muotoja, heijastuksia ja värejä. Minua kiehtovat rehevät maisemat, arvoitukselliset kukat ja käkkärät puut, joissa näkyy eletty elämä. Luonnon omaehtoisuus on minulle itseisarvo.