Menu

8.11.2019–12.1.2020

Kari Alakoski
Caj Bremer
Rosa Helin
Marja Hepo-aho

Loppuvuoden ajan taidekeskus Gumbostrand Konst & Formissa uppoudutaan universumin äärettömyyteen ja pohditaan luontoon liittyviä taruja lasitaiteen ja valokuvauksen keinoin.

Kari Alakoski: Kuvia universumista

Puhaltajamestari Kari Alakoski on pitkän linjan lasinpuhaltaja, jolta on näyttelyssä eksoplaneettojen inspiroimat lasiset mielikuvitusplaneetat. Valmistustekniikaksi Alakoski on soveltanut verholasitekniikkaa, jossa osin päällekkäiset ja rinnakkaiset värikerrokset on saatu reagoimaan keskenään muodostaen jännittävän pintakuvioinnin.

Caj Bremer: Kosmos

Tähtitiede on kiinnostanut valokuvaaja Caj Bremeriä jo teini-ikäisestä. Sipoon saaristossa syntynyt rakkaus luontokuvaamiseen on nyt esillä tutkielmina auringon ja kuun valosta. Vaikka aurinko nousee aamulla ja laskee illalla ovat värivaihtelut joka päivä erilaisia. Luonto ei toista itseään.

Rosa Helin: Life behind the chandelier

Rosa Helinin teokset keskittyvät tutkimaan kruunuvalaisimen estetiikkaa. Kristallikruunut olivat aikoinaan hienomman väen salien kaunistus, mutta nykyään niitä näkee jopa kylpyhuoneissa. Mutokuvamaisissa maalauksissaan Helin hahmottelee viittauksia menneeseen aikaan.

Marja Hepo-aho: Herkkä tasapaino

Lasitaiteilija ja lasinpuhaltaja Marja Hepo-aho yhdistää taiteessaan lasiin myös muita materiaaleja kuten kiveä, luuta ja puuta. Kokeellinen materiaalien käyttö yhdistyy perinteiseen lasinpuhaltamiseen. Näyttelyssä nähtäviä teoksia yhdistää luonnon läsnäolo ihmisessä ja luontoon liittyvät tarut.

 

Eksoplaneetta - Kari Alakoski (kuva: Juho Haavisto)
Måne - Caj Bremer
Limelight - Rosa Helin
Herkkä tasapaino - Marja Hepo-aho