Perjantai–lauantai klo 11–17, sunnuntai klo 11–16.
Keittiö sulkee tuntia aikaisemmin.

Gumbostrand Konst&Form Logo

Facebook_pieniInstagram_pieniTwitter_pieniPinterest_pieni

9.9.–6.11.2016

Hannu Palosuo,
Sharing Dreams
with Others
(and then Making a Collective Story)

Hannu Palosuo muutti Roomaan 26 vuotta sitten. Taidehistorian luennot vaihtuivat kuvataideakatemiaan, kun nuori mies huomasi muistiinpanojen tekemisen sijaan jäljentävänsä luennoilla esitettyjä kuvia maalauksista, piirustuksista ja veistoksista. Hän aloitti opinnot Accademia delle Belle Artissa Roomassa. Ensimmäisen oman gallerianäyttelynsä hän järjesti 20 vuotta sitten syksyllä.

20-vuotista taiteilijan uraansa juhliva Palosuo täyttää syyskuussa 50 vuotta. Merkkipaalujen kunniaksi hän järjestää kolme yksityisnäyttelyä. Niistä laajin avautuu Gumbostrand Konst & Form -taidekeskuksessa Sipoossa 9. syyskuuta. Kuun puolivälissä avataan Palosuon grafiikan näyttely Limassa Perussa kansainvälisen grafiikkabiennaalin yhteydessä. Taiteilijan syntymäpäivänä 29. syyskuuta vuorossa on Kansallismuseo, jonka uudet pop up -tilat Palosuo ottaa käyttöön renessanssiajan taidetta tulkitsevilla maalauksillaan. Niissä hän tutkii hiuksenhienoa rajaa, joka erottaa 1500-luvun pyhimyskuvat nykypäivän mainoskuvista.

Kuvia yhteisistä unelmista
Gumbostrandin juhlanäyttely Sharing Dreams with Others (and then Making a Collective Story) esittelee Palosuon maalauksia kolmelta viimeiseltä vuodelta. Näyttely jakautuu kahteen osioon. Brasilialaisille kahvisäkeille maalatut kukka-asetelmat ovat isoja ja räiskyvän värikkäitä. Hiljalleen kuvat muuttuvat: varjot kasvavat ja niihin tulee mukaan ihminen ja hänen tarinansa. Toisessa osiossa värit ovat jo kadonneet ja maalauksien tunnelma on monokroninen ja meditoiva.

”Kultakauden taiteilijat hakivat innoitusta ja inspiraatiota Pariisista, minun sukupolveni hakee sitä toisista maanosista. Vuosina 2000-2010 matkustin paljon Aasiassa ja Afrikassa. Olen kahlannut Delhin esikaupunkien slummeissa, matkustanut paikallisjunissa Tamil Nadun syrjäisimmissä kolkissa, avannut tietä viidakkoveitsellä opiumpelloilla Myanmarin pohjoisrajoilla, tutustunut Syyriaan ja Jordaniaan. Matkojen vaikutukset näkyvät Gumbostrandiin tulevissa töissäni”, Palosuo sanoo.

Katso video

ja

Johannes Rantasalo,
Animal Farm

Näyttelyn nimi on lainattu George Orwellin satiirista Eläinten vallankumous. En kuitenkaan ole lähtenyt toteuttamaan tarinan hahmoja lasiin koska tarinan lukeneet ovat kuvittaneet sen mielessään. Näyttelyn eläinhahmoilla on kuitenkin inhimillisiä piirteitä ja kaikilla on nimi joka saattaa antaa viitettä hahmon alkuperästä.

Olen aiemmin käyttänyt töissäni paljon metallia jota olen liittänyt kuumasta lasista muovattuihin aihioihin. Tähän näyttelyyn olen toteuttanut työni “lasiin luonnostelemalla” yhdessä Lasisirkuksen huipputeamin, Alma Jantusen ja Matti Vilppulan kanssa.

Työt ovat pääasiassa tehty hyttityönä eli muovattu kuumasta lasimassasta valmiiksi. Taitavien tekijöiden kanssa työskentely antaa vapauden improvisointiin ja rohkeuden ottaa riskejä. Näitä vapauksia käyttäen on tähän näyttelyyn luotu sarjakuvamaisia hahmoja joiden toivon synnyttävän tarinoita katsojan mieleen.

Tulevat näyttelyt

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

johannes rantasalo1

Martha

SAMSUNG CSC